Tuotteet

Tuulensuojalevyn asennus

Tuulensuojalevyt kiinnitetään rakennusrakenteen rungon suuntaisesti. Runkotolppien välin mitattuna niiden keskikohdasta on oltava 600mm.
Tuulensuojalevyt on asennettava niin, että levyjen reunojen väliin jäisi 2-3 mm. Varmistaakseen niiden osien ilmastonkestävyys, jotka eivät jää rungon päälle, täytyy yhdistyskohdan alle lyödä puurima, johon asetellaan paneelien päät. 25mm levyjen tiivistämiseen sopivat myös elastiset rakennusteipit (esim. ProClima Tescon).
Levyt kiinnitetään joko nauloilla tai niiteillä.
Tuulensuojalevyjen naulaamista helpottaa paneelin keskellä oleva raita.

12 mm tuulensuojalevyn kiinnitys
Käytettävä kuumasinkittyjä leveäpäisiä nauloja yli 40mm tai niittejä – pituus 32mm. Naulojen tai niittien etäisyys levyn reunasta on oltava vähintään 10mm. Levyn reunassa sijaitsevat naulat/niitit kiinnitetään 100mm välein ja paneelin keskellä 200mm välein.

25 mm tuulensuojalevyn kiinnitys
Käytettävä kuumasinkittyjä leveäpäisiä nauloja yli 70mm tai niittejä – pituus vähintään 58mm. Naulojen tai niittien etäisyys levyn reunasta on oltava vähintään 10mm. Levyn reunassa sijaitsevat naulat/niitit kiinnitetään 100-150mm välein ja paneelin keskellä 300mm välein.

25mm pontatun tuulensuojalevyn kiinnitys
Toisin kuin tavallinen tuulensuojalevy , pontatut levyt asennetaan vaakatasoon (rungon kanssa ristiin). Näin suljetaan pois se mahdollisuus, että levyjen yhdistyskohdat eivät osu yksiin rungon kanssa (ei tule lisätöitä esim. täydentävien puurimojen asentaminen, teippaaminen tms.) – näin kylmäsillat häviävät täysin (jos mahdollista, levyt asennetaan pinottain).
Käytetään kuumasinkittyjä suositeltavasti leveäpäisiä nauloja yli 70mm tai niittejä – pituus vähintään 58mm. Naulojen tai niittien etäisyys levyn reunasta on oltava vähintään 35mm (jotta vältyttäisiin ponttien vahingoittamiselta). Levyn reunassa sijaitsevat naulat/niitit kiinnitetään 100-150mm välein ja levyn keskelle enintään 200mm välein.

Tuulensuojalevyt on peitettävä ulkovuorituksella viimeistään yhden kuukauden kuluessa niiden asennuksesta. Levyn ja vuorituksen väliin on jätettävä 20-50 mm ilmaväli, jotta rakenteen kosteudenvaihto olisi taattu. Vuorituksen pohja-ruodelaudoitus on oltava pystysuuntainen tai tehty tavalla, joka takaa ilman vaakasuoran liikkumisen vuorituksen ja tuulisuojalevyn välissä.